Peter Spierings (09-03-1971)


Ik ben geboren en getogen in Amersfoort (een echte Keientrekker dus). Daar ben ik op 9-jarige leeftijd op trombone begonnen bij R.K. Muziekvereniging Wilskracht. Bij deze vereniging ben ik vanuit het aspiranten orkest, via het junioren orkest en het “grote” orkest, uiteindelijk bij het Regionaal Concert Orkest Wilskracht terecht gekomen.
In de loop der jaren werd ik steeds vaker gevraagd als invaller bij allerlei orkesten in de regio, van Symfonieorkest tot Big Band. Daarnaast was ik ook actief in een aantal koperensembles. Na de MEAO was het dus ook redelijk voor de hand liggend om naar het conservatorium te gaan.

In maart 1997 ben ik begonnen als 1e trombonist bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht in Vught. Ik heb daar in totaal 5½ jaar met heel veel plezier gespeeld. Na mijn tijd bij het FkKL heb ik nog 2 jaar bij het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee gespeeld; Es-bas, bariton en (bas-)trombone. Ook had ik bij dit orkest een taak als bibliothecaris en arrangeur.

Ondanks dat ik veel plezier had in het zelf spelen, leek het me ook wel leuk om als dirigent aan het werk te gaan en zelf te bouwen aan een orkest. Daarom ben ik in 1999 voor het eerst als dirigent begonnen. Via allerlei (jeugd-)orkesten, kapellen en zelfs een Big Band heb ik heel veel ervaring opgedaan. Ik mocht met verschillende orkesten aan concoursen deelnemen (ook het WMC in Kerkrade), altijd met een mooi resultaat. Verder heb ik complete shows (muziek en choreografie) geschreven voor Taptoes, maar ook voor verschillende Proms-, Thema- en Jubileumconcerten.

Daarnaast maak ik al jaren voor allerlei orkesten en kapellen arrangementen op maat. Dat deze hobby redelijk uit de hand is gelopen blijkt wel uit het feit dat ik inmiddels meer dan 250 arrangementen en composities heb geschreven.

Uiteraard zijn ook mijn vriendin Dianne, onze (5) kinderen en onze hond niet uit mijn leven weg te denken. Verder vind ik het heerlijk om te reizen, te lezen, en uiteraard naar muziek te luisteren. Het is en blijft nou éénmaal de leukste hobby.

website Peter Spierings